Ingekleurde oude foto van man met hoge hoed

UITLEG OVER HET LATEN BEWERKEN VAN FOTO'S

Restaureren en inkleuren van foto's kost tijd, elk deel van een foto verdient aandacht en zelf werk ik het liefst 'op de pixel'.

 

Wat is dat, 'op de pixel' werken?

Ik werk met Photoshop. Met dit programma heb ik de beschikking over de juiste 'gereedschappen' om mooie resultaten te krijgen.

 

Zeker, het is mogelijk om grote sprongen te maken en hele stukken tegelijk aan te pakken maar het resultaat is nooit zo mooi. Ik geef de voorkeur aan maatwerk; vaak bewerk ik pixel voor pixel.

 

Ik zoom enorm in op de foto en kan dan heel subtiele bewerkingen doen (zie het voorbeeld hieronder). Daarmee duurt het wel eens iets langer maar afraffelen, nee. Dat doe ik eigenlijk alleen bij het ramen zemen;-) 

Foto herstellen ingezoomd

Kwaliteit van de foto(s)

  • Een foto is het best te bewerken als het bestand niet te klein is (lees meer hierover)
  • Heb je de foto digitaal dan kan je hem via WeTransfer sturen
  • Heb je alleen een afgedrukte foto dan krijg je het mooiste resultaat als je hem op hoge resolutie scant of laat scannen. Op die manier heb je hem digitaal in de beste kwaliteit en kan je de foto via WeTransfer sturen
  • Een foto maken van de te bewerken foto is niet aan te raden (tenzij het echt niet anders kan), dit i.v.m. vervorming, extra lichtplekken e.d.

Hoe verstuur je foto's

  • E-mail: gaat vaak niet goed met hele grote bestanden (meerdere MB's) en de kwaliteit kan afnemen. Wel eventueel geschikt voor beoordeling
  • WeTransfer (gebruik ik zelf graag): 2GB gratis versturen zonder kwaliteitsverlies (korte handleiding)

DUS HOE WERKT HET?

Foto beoordelen (gratis)

Als je een foto wilt laten bewerken zal ik hem altijd eerst beoordelen om bewerkingstijd en prijs te bepalen. Je kunt het bestand sturen als bijlage per e-mail of WeTransfer (voorkeur) met de vermelding van je wensen. Ik stuur je mijn antwoord/offerte zo snel mogelijk (maar uiterlijk binnen 2 dagen) per e-mail.

 

Ga je akkoord en blijkt tijdens de bewerking dat er toch iets meer tijd nodig is voor het gewenste resultaat dan blijft de afgesproken prijs gehandhaafd.

 

Dit geldt niet als je een extra bewerking wilt toevoegen aan het lopende project; daarvoor zal ik eerst weer een prijsopgave maken! 


Foto sturen voor bewerking

Als je besluit de bewerking te laten uitvoeren kan je de originele foto digitaal naar mij sturen per WeTransfer (liever niet per e-mail i.v.m. kwaliteitsverlies).

 

Je bent dan al op de hoogte van bewerkingsduur en prijs. Zodra de bewerking gereed is stuur ik je een demo (klein bestand met watermerk), zodat je kunt zien hoe het resultaat is geworden. Ben je tevreden dan ronden we de opdracht af zoals hier staat beschreven.

 

De foto's op deze website, mijn Facebookpagina en Pinterest zijn overigens allemaal geplaatst met toestemming van o.a. de eigenaar!


LET OP:

  • De helft van het afgesproken bedrag dient voorafgaand aan de bewerking voldaan te worden (lees meer), het restant na jouw goedkeuring van de demo
  • Ga je niet over tot een opdracht dan verwijder ik de foto uiteraard onmiddellijk
  • Vragen stellen is altijd gratis;-)